PARKREGLER
Senast reviderad: 29 november 2022


Generellt

Skånes Djurpark är ett skogs- och naturområde (utan fordonstrafik) som är kuperat med asfalterade gångar. I tillägg har man möjlighet att gå “off-road” i skogen och längst grusvägarna. Naturen är i fokus på Skånes Djurpark och vägarna håller därför inte samma standard som du möjligen är van vid från de offentliga vägarna. Se dig därför för när du rör dig runt i parken och ta hand om dina barn.


Var speciellt varsam när du tar dig över parkens färister. Färister är övergångar i metall vars uppgift är att hålla djuren inne, men de är designade så att människor och fordon ska kunna ta sig över. Färistarna är vassa och det kan medföra stor risk om man snubblar vid färisten. Det finns alternativa vägar att gå vid alla färister -för mer information kontakta gärna personalen.


Visa stor aktsamhet vid de områden i parken som har vatten. Djurparken är ett naturområde och det finns inte säkerhetsstaket vid naturliga vattenområden. Håll extra tillsyn över dina barn.


Gäster med funktionsnedsättning får gärna ta med sig en elektrisk- eller en manuell rullstol vid sitt besök i parken.


Det är inte tillåtet att ta med cykel, moped, rullskridskor, skateboard, kickbike eller liknande in i parken.


Hundar får inte följa med in i parken, med undantag av servicehund. För att underlätta vid besök med servicehund ber vi dig att föranmäla detta via vår mail samt att vaccinationspapper medtags.
Av hänsyn gällande djurens välbefinnande i parken kan man inte uppleva alla parkens områden om man har en servicehund med sig. Personalen berättar för er vad som gäller i parken.


Visa hänsyn gentemot andra gäster – var aktsam om dig själv, dina barn och dina tillhörigheter.

Anvisningar från Skånes Djurparks medarbetare skall efterföljas vid besök i parken.


Det är inte tillåtet att medföra föremål som kan användas som vapen – dessa kan beslagtas och kommer då överlämnas till polisen.


Det är inte tillåtet att vistas berusad i parken eller på andra sätt uppträda olämpligt.


Nedskräpning och eller skadegörelse på byggnader, utsmyckning, inventarier eller annat är inte tillåtet.


Uppsättning av egna plakat/affischer samt utdelning av broschyrer är inte tillåtet.


Agitation och politisk propaganda är förbjudet.


Vid ert besök vänligen använd parkens toaletter till såväl vuxna som barn.



Skånes Djurpark är enligt lag ett rökfritt område.

Det är Skånes Djurparks mening, att E-cigaretter är att jämställa med vanliga cigaretter. Skånes Djurparks rökpolitik gäller således även för E-cigaretter.


Skulle olyckan vara framme, kontakta närmaste personal så hjälper de dig.


Djur

Gäster ska alltid hålla sig på rätt sida av staketet och det är inte tillåtet att stoppa fingrar eller andra kroppsdelar genom, över eller under staket i parken. Det är vidare inte tillåtet att sitta eller klättra på några av parkens staket.


Gästerna kan möta flera av parkens djur i så kallade kontakthagar. Dessa hagar är avsedd för att gäster ska kunna komma i direkt kontakt med djur. De här hägnen är övervakat av parkens personal, som ofta även håller i aktiviteter i samband med hägnen.


Kontakthagarna känns igen då det på var sida om färisten finns en sluss (två dörrar på vägen in i hagen) gästerna går genom slussen eller över färisten för att på så sätt ta sig in i hagen. Det är frivilligt att gå in i en kontakthage, och det finns således alltid alternativa vägar man kan välja. Fråga personalen om du vill ha mer information.


När gästerna är i kontakthagen ska man framgå varsamt och försiktig. Sätt dig ner på knä och låt djuren komma till dig, gå inte fram direkt till djuret då djuret kan uppleva situationen fel. Jaga inte djuren.


Det finns alltid en risk att djuren i parken kan bli mer energiska i människors sällskap. Vi ser därför gärna att man går tillsammans med sina barn när man vistas i våra kontakthagar. Barn under 12 år får endast gå in i kontakthagarna i följ med vuxen. Följ skyltarnas och personalens anvisningar. Det innebär alltid en risk att att interagera med levande djur. Besök i våra kontakthagar sker på eget ansvar.


Tvätta alltid händerna och använd handsprit före och efter kontakt med djur.


Skånes Djurpark är beläget i natur och därför finns det även vilda djur och insekter. Var extra uppmärksam i getingsäsongen. Skånes Djurpark ansvarar ej för stick eller övriga eventuella påverkningar från djur eller insekter.


Attraktioner

Exempel på attraktioner i parken är “Expedition Upp”, “Traktorbanan på Fåret Shaun Land”, “Vattenlandet”, “Vattenrutchen”, “Nordic Predators Arena”, “Ponnyridning”, “Naturlekplatsen” samt alla parkens övriga lekplatser.


Gäster som önskar nyttja Skånes Djurparks attraktioner måste följa de regler som är uppmärkta vid var och en attraktion samt följa de på plats givna instruktioner från personal. Vi har ålders-, längd samt hälsoskäl som begränsningar till våra olika attraktioner.


För allas trivsel så gäller sedvanlig kö-kultur.


Säkerhet

Hot eller våldsamt beteende mot andra gäster eller parkens personal polisanmäles direkt. Samma åtgärder tas vid all form av skadegörelse och stöld.


Skånes Djurpark förbehåller sig all rätt att avvisa personer eller grupper vilka gjort sig skyldiga till något av ovanstående samt att i all framtid neka dem inträde till parken.


Det är strängt förbjudet att ta sig över staket eller rep, in i hus eller byggnader som inte är avsedda för gäster. Detta gäller även inne i djurens reträttområden och personalens backstageområden. Dette kan medföra stor risk för både dig, djuren och parkens personal. Gäster som upptäcks i områden där man inte skall vistas kommer polisanmälas.


All form av pyroteknik och fyrverkeri är strikt förbjuden i parken.


Entré

Det är entré till Skånes Djurpark under våra ordinarie öppningstider med giltig biljett eller säsongskort. Om du behöver lämna parken och komma tillbaka samma dag, vänligen kontakta vår personal i Baslägret.


Mat och dryck

Egen mat och ej alkoholhaltiga drycker får medtagas till Skånes Djurpark. Ni är välkomna att förtära er egen mat på de angivna fikaställena i parken. Inomhusområden i anknytning till restauranger och kiosker är reserverade för betalande gäster.


Vid sjukdomsutbrott

Gäster som känner sig sjuka med ska inte besöka Skånes Djurpark.

Tvätta händerna innan och efter matpaus, lek på lekplatser, kontakt med djur och toalettbesök.

I övrigt gäller alltid eventuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten; stanna hemma om du är sjuk, om du är eller bör vara i karantän eller känner dig osäker.





Share by: