Fåret Shaun til Skåne!

Fåret Shaun bosätter sig i Sverige

Unik världsnyhet till Skånes Djurpark

Världens första och enda Fåret Shaun-land kommer att vara klart i Skånes Djurpark sommaren 2016. I ett ”Fåret Shaun land” kommer besökarna att få träda in i en värld som de känner igen från TV-serien och filmen. Här kan de se, känna, lukta och till och med känna smaken av Fåret Shauns värld. Det som idag bara kan ses på film och TV kommer besökarna att uppleva i en helt egen värld uppbyggd kring historien och karaktärerna.

Skånes Djurpark har slutit ett spännande avtal med brittiska företaget Aardman, som ligger bakom de populära animationsfilmerna om Fåret Shaun, Wallace och Gromit samt Flykten från hönsgården. Fåret Shaun är en leranimerad humorserie där fåren och fårhunden Blitzer blir sina riktiga jag så fort bonden inte ser på. Fåret Shaun är flockens ledare och de andra fåren hänger alltid med på hans påhitt. Nu blir Skånes Djurpark först i världen med att bygga upp en unik attraktion kring Fåret Shauns värld.

- ”Fåret Shauns land” är en stor investering som går helt i linje med vår vision att föra barnen närmare djur och natur. Vi vill, förutom med alla våra fantastiska vilda och tama djur i parken, även ge barnen en positiv upplevelse av skog, lantbruk och livet på en bondgård. Det skulle vara fantastiskt om barn i framtiden drömde om att bli lantbrukare. Detta blir en attraktion som kommer att utveckla Skåne som turistdestination och även locka en internationell publik med bland annat tyskar och danskar, säger Håkon Lund koncernchef på Lund Gruppen som driver Skånes Djurpark.

Sedan Lund Gruppen tog över Skånes Djurpark i januari 2015 har rejäla krafttag gjorts och en rad nyheter har införts. Totalt förväntas det investeras nästan 20 miljoner kronor under säsongen 2015. Det blir möten med djur redan från första stund efter att man gått in i det som kallas för ”baslägret”, och lagom till sommarvärmens ankomst i år invigdes även den nya Vattenleken som är det första i sitt slag i Sverige där barn kan leka i vatten som bubblar, stänker och sprutar.

Fåret Shaun-attraktionen kommer att öppna tidigt sommaren 2016 och budgeten hamnar på 50 miljoner svenska kronor.

Inkluderer alle aktiviteter og opplevelser med unntak av mat, spill og klatreløypa Høydeskrekk.
Inkluderer alle aktiviteter og opplevelser med unntak av spill og klatreløypa Høydeskrekk.
1 meny og 0,3l drikke ved Matsalen, Laksefjord eller Den Glade Rustning.