Slide 5

 

En man fotograferar en liggande Šlg   En kvinna fotograferar sin man och dotter som klappar fŒr

Vill du fotografera i Skånes Djurpark?

Massor med härliga motiv väntar den som vill fotografera i Skånes Djurpark! Gulliga djurungar, glada barn, vattenblänk och härliga motljusreflexer i bladverk, det är ingen ände på möjligheterna.

  • Fotografering/filmning för eget bruk är tillåtet i Skånes Djurpark

  • Lärare får fotografera för sin egen undervisning.

  • Fotografering/filmning i kommersiellt syfte kräver särskilt tillstånd.

  • Det ska alltid stå "Skånes Djurpark" vid alla foton tagna i parken.
    Kommersiell fotografering kräver tillstånd.

Om du har tänkt att du ska kunna tjäna pengar på de bilder som du tar i Djurparken, så råder det vissa regler. Inom Skånes Djurparks inhägnade område råder inte allemansrätten. Stiftelsen Skånes Djurpark har äganderätten till djuren och till dem som fotomotiv. Därför måste du först göra upp med ledningen för Djurparken innan du fotograferar eller filmar för kommersiella ändamål. Dit räknas t.ex. vidareförsäljning av bilder för publicering, försäljning till bildbyråer, bildvisningar mot betalning eller bilder för vykortsproduktion och liknande. Det råder samma regler i alla svenska djurparker som är anslutna till Svenska Djurparksföreningen, SDF.

Skånes Djurpark tar ut en avgift för att upplåta parken för kommersiell fotografering eller filmning. Hör med parkledningen om vad som gäller. Du kan t.ex. skicka ett mail med din förfrågan till bild@skanesdjurpark.se eller ringa 0413-55 30 60 och fråga efter djurparkschefen eller någon annan i djurparksledningen.

Vid all publicering av bilder/film skall det alltid tydligt anges att bilderna är tagna i Skånes Djurpark.