Slide 5

Pressreleaser

Prenumerera på våra pressmeddelanden, klicka här.

Pressmeddelanden 2011

2011-12-22 Huggormsutställning på Skånes Djurpark: pdf
Den 27 december öppnar Skånes Djurpark en ny utställning i terrariet. Utställningen har titen ”Huggormen – Europas smutskastade och okända rovdjur”.

2011-10-27 Ny teknik i Skånes Djurpark. pdf
Fredag den 28 oktober lanseras för första gången en mobiltelefonapplikation för Skånes Djurpark! I appen finns aktuell information, fakta om djuren och en interaktiv karta som ger en snabb överblick över djurparken.

2011-10-19 Barnzoo öppnar igen. pdf
Många har längtat och nu är det dags! Barnzoo på Skånes Djurpark öppnar för besökare imorgon torsdag den 20 oktober. Provtagningen har visat att Barnzoo är fritt från salmonella.

2011-09-14 Lantrasguru fick den biologiska mångfaldens pris. pdf
Årets pris gick till Håkan Hallander, för sitt arbete med bevarandet av våra gamla lantraser. Priset överlämnades idag den 14 september av Göran Tunhammar, ordförande i Stiftelsen Skånes Djurpark, tillika landshövding i Skåne län.

2011-08-12 Hittills ingen smitta i Barnzoo. pdf
Resultaten från de första provtagningarna av djuren i Barnzoo har hittills inte visat någon smitta. Alla djur i Barnzoo är provtagna och cirka 90% av proven har nu analyserats klart.

2011-08-05 Ännu inga humanfall kopplade till djurparken. pdf
Smittskyddsläkaren kan ännu inte se att det finns någon smittad person med koppling till djurparken. Totalt finns ungefär 7 fall av den typ av salmonella som finns i häststallet rapporterade i Skåne idag vilket är ungefär normala siffror enligt smittskyddsläkaren.

2011-08-03 Skånes Djurparks hästar satta i karantän. pdf
Skånes Djurpark har i samråd med Jordbruksverket beslutat att stänga Barnzoodelen i Skånes Djurpark. Stängningen sker av säkerhetsskäl sedan ett av djurparkens tamhästföl testats positivt för salmonella.

2011-05-17 Från koja till slott för hästarna i Skånes Djurpark. pdf
Nog såg hästarna och getterna nöjda ut när de invigde sitt nya hem under Hästens Dag i Skånes Djurpark. Anläggningen är byggd utifrån djurens behov och innebär även nya upplevelser för besökarna.

2011-05-10 Skånes Djurparks nästa nyhet invigs med stor Hästfest. pdf
En månad efter invigningen av Skånes Djurparks nya björnhägn är det dags för nästa nya attraktion att öppnas upp för allmänheten. Hästarna och getterna har fått ett nytt modernt hus och barnens zoo utökas med en ny stig och upplevelse för besökarna.

2011-05-05 Vårflytt i Skånes Djurpark. pdf
Sista veckan i april var det stor flyttcirkus i djurparken. Djurparkens söta myskoxekalv som föddes i maj 2010 flyttade till nytt hem i Finland, samtidigt som Skånes Djurpark tog emot en ny visenttjur från Avesta visentpark.

2011-04-19 Ungbjörnarnas inflyttningsfest. pdf
I söndags – i strålande solsken – gick Skånes Djurparks Vårfest av stapeln. Samtidigt passade ungbjörnarna på att bjuda in till stor inflyttningsfest vid det nya björnhägnet.

2011-04-12 Nytt björnhägn på Skånes Djurpark. pdf
Den 17 april, på Skånes Djurparks Vårfest, är det stor inflyttningsfest vid björnhägnet, men för att djuren ska ha en chans att bekanta sig med den nya miljön kommer de att ”provbo” hägnet under några dagar den kommande veckan.

2011-04-08 1 500 spårfinnare i Skånes Djurpark. pdf
Före och efter påskveckan kommer hela 1500 andraklassare att få en pedagogisk heldagsupplevelse i Skånes Djurpark! Förutom egna upptäckter bland djuren kommer det att finnas ett antal bemannade stationer med olika aktiviteter. Färs & Frosta Sparbank finansierar projektet och eleverna bjuds på både aktiviteter och busstransport.

2011-04-01 Ny djursamordnare på Skånes Djurpark. pdf
Nu får djuren lära sig danska i Skånes Djurpark! Sedan två veckor tillbaks har Skånes Djurpark en ny samordnare för all sin djurvård. Det är Michael O Jörgensen som nu tillträtt tjänsten som ansvarig.

2011-03-07 Björnungarna på Skånes Djurpark är könsbestämda. pdf
Årets tre björnungar visade sig vara en hona och två hannar.

2011-02-15 Babyboom på Skånes Djurpark. pdf
De första månaderna på 2011 ser ut att bli en riktig babyboom för Skånes Djurpark. Under de senaste veckorna har det fötts både järvungar och björnungar.

2011-01-14 Nya uroxar till Skånes Djurpark. pdf
I onsdags släpptes våra nya uroxar ihop med vår ursprungliga flock. Det var två unga kvigor, Hanna och Iris, som importerats från djurparken Hellabrunn i München som nu äntligen fick träffa sina nya flockmedlemmar.

 

Till Arkivet med äldre pressmeddelanden