Slide 5

Skånes Djurpark- den roligaste lektionssalen!

Var både inne och ute

Möjligheter till undervisning finns både ute och inomhus med tillgång till vissa uppstoppade djur, skelett, horn och fällar. Fakta hittar Du i vår bok "Nordens Djur i Skånes Djurpark" och i Djurparkens studiematerial. Vid varje djuranläggning och vid olika träd finns dessutom informationstavlor om djuren och träden. Det finns också möjlighet att boka en guide.
Mer info om guidning hittar du här.

Naturlekplatsen

Barn leker pO naturlekplatsen

Den stora spännande naturlekplatsen smälter in i omgivningen vid Vaxsjön. Den är ett riktigt äventyr! Balansera, klättra, rutscha och kläng... Efteråt smakar det bra med en grillad korv vid den intilliggande grillplatsen.

En mängd olika aktiviteter!

På Viltspåret får barnen lära sig att hitta och känna igen spåren som de vilda djuren lämnar efter sig i skogen. I hoppa-långt-gropen kan man mäta sin hoppförmåga med djurens. Barnen brukar också tycka att det är kul att se om de kan upptäcka alla djuren som gömmer sig i skogen vid "finn alla djuren".

Vattenrutsch och minitraktorer!

Det finns två 70 meter långa vattenrutschbanor som är öppna under sommarmånaderna. Det finns även minitraktorer i parken. Observera att det är avgiftsbelagda aktiviteter med öppettider som avviker från parkens. Klicka här för öppettider och priser.